daleszyn@gostyn24.pl

POLECAMY:

Sernik

Składniki:

Ciasto:

1/2 kostki margaryny
1/2 szklanki cukru
1 jajko
1 1/2 szklanki m─ůki
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Masa serowa:
1 kg sera ( wiaderko "Jana")
1 1/2 szklanki cukru
10 jaj ( bia┼éka osobno)
2 budynie ┼Ťmietankowe
1/2 l ┼Ťmietany 30%
1 cukier waniliowy

Spos├│b przygotowania:

Blachę wyłożyć papierem, rozłożyć ugniecione ciasto na spód.
Ser, ┼╝├│┼étka, cukier, cukier waniliowy zmiksowa─ç mikserem. Doda─ç budynie. Zmiksowa─ç. Ubi─ç 10 bia┼éek na sztywna pian─Ö. Wla─ç do masy serowej. Do┼éo┼╝y─ç ubit─ů ┼Ťmietan─Ö 30%. Wszystko wymiesza─ç ┼éy┼╝k─ů / nie mikserem! / .
Wyłożyć masę na ciasto w blaszce.

Piec ok. 1 godz. w temp. 180-200 stopni.

Smacznego:)

Ze zbioru przepis├│w p. D. Jakubiak.

danka.JPG